Are you willing,


just for today,


to let go of pushing yourself


to conform to an external ideal?
In relatie tot je vroegste omgeving ontwikkelde je een manier van reageren, die destijds voor jou de best mogelijke was. Waarvan je dacht dat ze je het meeste acceptatie, waardering, liefde van je ouders, opvoeders, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes bracht.

Een deel van je reacties nu, is gebaseerd op bescherming tegen gevoelens die je in het verleden niet verwerken kon. Deze bescherming is in je volwassen leven vaak een obstakel geworden, dat werkelijk contact (met jezelf en met een ander) in de weg staat.

Je houdt zo niet alleen de pijnlijke gevoelens weg, maar ook de vreugdevolle.  Op den duur ervaar je je leven dan als grijs; je voelt gemis en innerlijke onvrede doordat je niet handelt in overeenstemming met de diepere verlangens van je hart.


Therapie, gegeven in een veilige en respectvolle sfeer, geeft je de ruimte deze bescherming te onderzoeken, los te laten, je pijn alsnog te doorvoelen en zo opnieuw in contact te komen met je hart.

Je oorspronkelijke energie kan weer gaan stromen; je komt weer bij je liefde, kracht, levendigheid en vrede.

Door deze ervaring en doordat je inzicht krijgt in je gedrag, zul je keuzes gaan maken die werkelijk bij jou passen en niet meer ‘op de automatische piloot‘ reageren. Je gaat de wereld weer benaderen vanuit je authenticiteit.visie

voor wie?            visie            werkwijze           praktisch